Tor, Rigmor, Aud, Jarl, Haldis og Jon

Vi - Tor, Rigmor, Aud, Jarl, Haldis og Jon - har vært her i en uke. Vi har også hatt overnattingsgjester, Torill og Odd i anledning Mors 100 års dag som ble behørig feiret på Acaymo, onsdag 25. Mor døde for nøyaktig ett år siden. Hun var med oss hit i 1994 (pluss en gang til). I tillegg ville Rigmors mor blitt 100 to dager tidligere, så altså litt av en anledning.

Vi gikk i fjellet fire dager, blant annet på Inagua og Montana de Tauro. Den siste turen må vi advare mot, dersom en akter å komme ned innerst i Mogandalen og ikke blir hentet. Gode Gud som vi travet ned hårnålssvingene. Til slutt begynte vi å hike, og fikk sitte på med to snille turister. Så hentet vi resten av følget med «vår egen» bil.
Været har vært upåklagelig, hyggelig temperatur og sol hver dag, men akk så tørt. Ellers et apropos til tørken: Brannen i forfjor etterlot seg et enormt antall forbrente pinjetrær. Oh under - de skyter nye grønne nåler fra stammen! Det hadde ikke et norsk furutre maktet.

En annen erfaring: Oppe i puebloen finnes det en liten italiensk restaurant drevet av mann og kone fra Rom. Maten er førsteklasses og billig. Alt lages fra bunnen. Fyren er kjempehyggelig (kona også), og atmosfæren på takterrassen minner sterkt om en italiensk operakulisse. Vi har spist der to ganger, og alle rettene vi har forsøkt står til kokkeeksamen. Etter min mening helt på høyde med Acaymo (kanskje bedre?) og en fin avvekslaing fra det noe trauste spanske. Det samme gjaldt vinene og grappaen. Prøv selv! Stedet heter «Gladiatore», og ligger like bortenfor det store treet på høyre hånd. Hils fra Casa Noruega.

Og igjen takk for en deilig uke - vel borte fra novembertriste Oslo!

Jon