IMG_1741.jpg

Hvordan komme seg til Mogan

Du kan bestille flyreise uten hotell gjennom alle charterselskapene. Prisnivået varierer etter sesongen. Det er dyrest i jule-, påske- og vinterferie. Prisene varierer fra ca. 1500 til ca. 4500 kroner. Du kan få det enda rimeligere hvis du har flaks og satser på å hoppe på en tur i siste liten (ned mot 1000 kroner).

Når du er kommet til flyplassen er det flere muligheter for videre transport:

  • Øya har et utmerket rutebussnett. Spør på flyplassen om bussforbindelse til Pueblo Mogán.
  • Du kan leie bil. Bestill bil gjennom reiseselskapet senest en uke før avreise. Det er både rimeligere og sikrere enn å leie når du er nede på Gran Canaria. Prisen er 1000 - 2000 kroner pr. uke, litt avhengig av bilens størrelse. Bilen hentes og leveres på flyplassen.
  • Mogán ligger ca. en times biltur fra flyplassen. Ta motorveien retning syd. Motorveien ender i Mogandalen. Der tar du til høyre og kjører ca 5,5 km. 30 meter etter at du har passert et skilt med navnet Molino de Viento går det en bratt stikkvei opp til høyre. Huset synes nesten ikke fra veien, og den bratte stikkveien ser du ikke før du plutselig er der. Vårt hus ligger øverst til høyre i den lille husklyngen på fem hus. Du kan kjøre bilen helt opp den lille stikkveien og parkere utenfor huset. (NB! Garasjen på toppen av bakken er ikke vår.)
  • Hvis du fortsetter en drøy km. lenger opp i dalen kommer du til landsbyen og kommunesenteret.

Transport

Vi vil anbefale å leie bil hvis du vil se deg litt rundt på øya, og hvis du skal til stranden daglig.

Det finnes lokale busser som har holdeplass rett ved huset (ca 100 meter nærmere Pueblo Mogan) med forbindelse til både Las Palmas, Puerto Rico og til stranden, avgang minst en gang pr. time. Rutetabell ligger vanligvis i huset.

Ellers kan du prøve deg på denne rutetabellen. Søk etter Mogan Pueblo til Puerto Mogan. Deretter kommer rutene opp (pr. desember 2017 fire ruter), og du kan klikke på dem for å få frem rutetidene. Bussen bruker ca tre minutter fra Mogan Pueblo til der vi bor.

buss.jpg

IMG_1804.jpg

Litt om huset

Huset har fire soverom, to bad og stue, totalt åtte sengeplasser. Huset er fullt utstyrt med sengetøy, håndklær (også badehåndklær) og badematter. Det er vaskemaskin på baksiden av huset. Kjøkkenet har elektrisk komfyr, i tillegg har vi en gassgrill ute, og ellers alt det en feriegastronom måtte begjære. Vi har et fjernsyn med de viktigste nyhetskanalene samt Eurosport, men ingen skandinaviske kanaler. Det er en bærbar radio/CD-spiller samt en DVD-spiller i stuen, i tillegg til et par gode høyttalere for tilkopling til mobil/iPad. Kortstokker skulle det være nok av, i tillegg til Trivial Pursuit. Et lite «bibliotek» finnes også, med blant annet parlører, ordbøker og guider. Huset er utstyrt med trådløst nettverk, passordet får du av styret.


Dagliglivet i Mogan

Temperaturen varierer med årstiden, men tilsvarer som regel en god norsk sommer. I vintersesongen er kveldene og nettene kjølige, ta med noe varmt.

Postkontor og bank finner du oppe i landsbyen. Ved siden av banken er det en minibank. En supermercado oppe i landsbyen har et bra utvalg, i tillegg er det en supermercado i Puerto Mogan som også har fiskedisk. Det er marked i Puerto Mogán hver fredag.

Det finnes flere hyggelige restauranter og barer i landsbyen. Nede i Puerto Mogán er utvalget enda større. Nærmeste strand er i Puerto Mogán (barnevennlig). I retning Puerto Rico er det flere bukter som er mer fredelige og usjenerte.

Med bil er det mange flotte utflukter en kan ta. Sjekk med kart, guider og Hytteboken. For vandrere er det muligheter for flere flotte fjellturer.

IMG_2921.jpg

I Taurito er det et større badeanlegg.


IMG_0921.jpg

Avreise

Det er ikke telefon i huset, så vi anbefaler alle å ta med egen mobiltelefon.

Fyll ut rapportskjemaet med hvem som har vært der samt adressen til den eller de som skal ha tilsendt regning.

Når du drar, pass på at det står igjen litt vann (agua sin gas), vin, toalettpapir, vaskemiddel, tørkeruller, sukker, te og kaffe etc. til neste pulje.

Taysa vasker huset og sengetøy/håndklær etter dere. Dette må dere betale for. Prisene er for tiden 60 € for husvasken, og 15 € for tøyvask pr. person. Legg pengene i en konvolutt med hennes navn utenpå på kjøkkenbordet.


Slik så det ut i Puerto Mogan før utbygginge. Bildet er tatt og Gerd og Kristian Ottosen på 70-tallet.

Slik så det ut i Puerto Mogan før utbygginge. Bildet er tatt og Gerd og Kristian Ottosen på 70-tallet.