Hanne og Rolf

To deilige uker på Hanne og Rolf

Hage: Nytt sitrontre er på plass, papaya er plantet, fint å se at urter, paprika osv gror. Håper flere har nytt godt av det gjennom veinteren. Vi høstet og tilberedte pimiento de Padron og de smakte himmelsk!

Fjellturer: Ruten over til Veneguera, "bukkelegeret" opp bak huset og ned til El Cercado, fra Cruz Aldea og ut til Viso, flere runder på platået sør for Presa de las Ninjas. For oss nye rute opp bak huset, oppover dalen og ned i toppen av pueblo.

Kjøretur til San Mateo og øyas beste matmarked (?) - og så en liten smak av karneval i Teror. God mat både hjemme og ute - Acaymo, Gelatomania, Cubarestaurant i Puerto og pizzarestaurant ved siden av kirken i Puerto. Fin varme, fullmåne, alt vel i huset. Varmen er godt for oss, men litt foruroligende mtp klima og alt for lite regn. Noen arbeidsdager for Hanne siden kommunale og fylkeskommunale søknadsfrister ikke er koordinert med ferien. Får tro det ble ekstra gode søknader!

Jon og Edwina

Edwina og jeg har bodd to uker i huset. Været har vært bra, bare litt kaldere enn vanlig, men bading hver dag. Vi har gått et par nye turer. Den ene gikk fra Degallada de Aldea og langs en kjerrevei på sørsiden av landskapsrommet. Den tar av fra veien til Tasartico der denne går ned i dalen. Så går den i jevnt slagt fall helt til vi er på linje med San Nicolas og går derfra bratt ned til hovedveien. Vi haiket tilbake til den parkerte bilen på toppunktet.

Den andre turen var en av de fire turene rundt i Firgasområdet. Vi tok motorveien til Las Palmas, deretter lokalveien til Firgas, overnattet der og gikk halvparten av Rute 1 daget etter. Det var sinnsykt frodig og vakkert og med en utrolig blomsterprakt. På ettermiddagen kjørte vi til Cruz Tejeda, ned til selve Tejeda og deretter til Ayacata og ned til Mogan. Klimaet på nordsiden var kjølig, vindfullt og noe helt annet enn i Mogan. Interessant å oppleve den enorme forskjellen mellom nord og sør på øya.

Ellers driver de to tyske jentene den lille restauranten El tomate i Mogan Pueblo, med utmerket og rimelig mat. Men dessverre - de blir sannsynligvis kastet ut senere på våren fordi husverten skal bygge om det hele til luksusboliger.

Takk for deilig opphold fra Edwina og Jon.

Gro Hagemann

Den årlige filmfestivalen i Mogan gikk av stabelen fra 12 til 21 mars. Religion var tema i år med et filmutvalg som spente fra Berit Nesheims "Søndagsengler" til Pasolinis "Matteusevangeliet". Praktfulle måltider og dypsindige innledninger hørte som vanlig med.

I år hadde vi dessuten en betagende markering av Asbjørns 70 år.

Stig Arne Nohrstedt

Allt i huset Casa Noruega fungerade fint. Internet är lite långsamt, men inget större problem. Vi hade en ganska regnig första vecka, men den andra var perfekt med på sol och värme varenda dag. En fin upplevelse var besök vid guanchemuseet i Guayadequedalen, där vi också rekommenderar ett besök lite längre upp i dalen (vid första restaurangen) där det fortfarande bor folk i grottorna. Den nya restaurangen Valle de Mogan är ett fint komplement till Acaymo.

Rune Ottosen

Litt surt og kaldt vær, men ellers bra. Har bedt Taysa om å få en mann til å kutte palmegrenen som går ned i ledningen. Cathy ga meg fersk tunfisk den siste dagen som jeg etterlater til Hanne som kommer etter.

Are Nundal

Fantastisk fin jul i Mogan. Julaften tok jeg turen til Gui Gui stranda i strålende vær. Strålende selskap for både golf og kvelder i huset.

Reparerte tennene på Clinica Margerita på El Tablero. Dansk tannlege. Fikk gjort alt fra diagnose til ferdig insatt bro på under en uke til en pris som er billigere enn tilsvarande i Norge. Veldig godt fornøyd med resultatet. Kanskje aktuellt for flere. Skal gjøre det samme på andre siden ved neste anledning.

Ketil: I Mogan med styret

Jeg har hatt gleden av å tilbringe to uker i Mogan, den første uken sammen med Rune, og den andre sammen med Asbjørn. Så på sett og vis ble jo dette et to ukers styreseminar.

Rune ble 67 år mens jeg var der. Dagen ble på korrekt vis feiret med et besøk til Tasarte, her ser vi bursdagsbarn og kommende pensonist:

IMG_0914.jpg

Både Rune og jeg, og senere Asbjørn og jeg, avla den lokale banken flere besøk for å prøve å ordne opp i det som mange vil synes er en litt uholdbar situasjon: Vi får lov til å sette penger inn på kontoen vår, men vi får ikke lov til å bruke dem. Som forretningsidé er den selvsagt uovertruffen, men for oss er det uhensiktsmessig. Vi traff den nye banksjefen, som viste seg å være en hyggelig ung mann som snakket brukbart engelsk. Han mente at årsaken var at det manglet noen papirer, men var ikke i stand til å gjøre det klart hva slags papirer det var snakk om. Vi oversendte det vi har av skjøter, overdragelsesdokumenter og utskrifter fra Brønnøysund (med forklaring på engelsk), og sa oss villige til å oversette de norske dokumentene. Han sa at han skulle se på det så snart han kunne. Siden har vi ikke hørt noe. Inntil da får vi betale våre spanske regninger (som betalingen til Taysa) fra vår norske bankkonto, heldigvis fortsetter banken å betale ut regninger som de får direkte inn, som regninger for elektrisitet, vann, forsikring, etc.

Ellers gledet vi oss stort over flott snekkerarbeid fra vår lokale fastsnekker, her ser vi Asbjørn beundre det nye skapet i spisestuen:

IMG_0933.jpg

Og all ros til Hanne og Rolf som har tettet taket over det lille soverommet i andre etasje. Inspisert og beundret!

Edwina og Jon

Edwina og Jon har vært her i 14 deilige dager. Været har vært stabilt pent og med temperatur mellom 22 og 27 grader. Perfekt vær for fjellturer etterfulgt av et forfriskende bad.

Vi gikk 4 turer sammen og Jon gikk i tillegg turen opp på Hylla og ned til agricolaen. De andre turene gikk til Montana de Tauro, Degollata de Veneguera til Mogan, Roque Nublo og San Bartholomé til Cruz Grande T/R. Den siste turen kan spesielt anbefales, selv om det er litt langt å kjøre (ca. 1 t). Vi gikk den såkalte Kongeveien, som er belagt med naturstein og omkranset av flotte steinmurer. Se for øvrig Turboka til Løvland. Turen fra Veneguera og hit er mer problematisk på grunn av løs grus.

Vi har spist godt både hjemme og ute og kan spesielt anbefale El Tomate, hvor de to tyske jentene driver fortsatt. Maten er både rimelig og meget velsmakende i motsetning til mange av stedene nede i Puertoen. Et unntak er den italienske restauranten «So good» hvor spesielt pizzaene kan anbefales. Acaymo holder også bra standard og gir oss 10% som før. Grillen har vist seg super til Kyllingfilét kjøpt fersk på Spar.

Edwina karakteriserer Casa Noruega som en oase i en ørken av masseturisme. Vi har derfor også nytt en del av dagen hjemme. Vi gratulerer med nytt flott skap og kan fortelle at vi har kost oss med diverse filmer på DVD. Ferske fiken fra treet nede ved veien kan anbefales, men pass på at de er skikkelig modne. De lar seg ikke modne etter at de er plukket. Etter hvert kommer også fiken på vårt eget tre.

Hanne og Rolf

To gode uker  - dels bare Rolf og Hanne, dels med voksne barn og svigerbarn.

Første uken i varmeste laget - rundt 30 grader hele døgnet. Calimaen får skylda. Det er ekstremt tørt over hele øya. Vi kjøret over Cruz de Tejeda en dag, og det var sterkt å se de store avsvidde områdene.

Låven rett nedenfor veien er endret. Nå er det mest kafé og bare litt (dyre) grønnsaker og andre varer, samt heftig discomusikk - ofte langt utover kvelden.

Acaymo tar godt i mot, likeså Gelatomania på promenaden. I år har vi spist flere ganger på La Cicalia på promenaden og vært fornøyd med både mat og service.

Tur over til Veneguera med tapas på torget er alltid deilig!

Har kjørt opp svingene og videre over til Soria. Nesten ikke vann i demningen. Fint å komme innover i landskapet ved å gå oppover grusveien fra der hvor den asfalterte veien slutter.

Tur opp bak huset her , over hylla og ned til El Cercado var også fint, men altså ekstremt tørt og litt ubehagelig å gå hylla - den blir på en måte smalere når det ikke er vegetasjon der.

Har gjort en innsats på taket over det lille soverommet oppe, og håper det vil gi mindre fukt når det en gang kommer regn igjen.

Hagen er fin - masse persille i år også!

Har utforsket litt nytt:

  • Soloppgang på stranden rett nord for flyplassen etter å ha kjørt gjestene dit, var helt nydelig. Fint å se lokalbefolkningen som gikk sine morgenturer, tok sine morgenbad og fisket i bølgene.
  • Kjørte til San Mateo som var en veldig fin liten by med et utall av barer og kafeer, og et imponerende konditori!
  • Gikk tur i barranco de Alonso etter anbefaling fra en av turbøkene, men det var ikke den helt store opplevelsen. En stund siden den beskrivelsen av et frodig landbruksområde var skrevet. Mest tilgrodd og utilgjengelig nå.
  • Kjørte til Tasartico en dag, og nøt bølgene og kaffe på campingplassen rett ovenfor stranda.
  • Kjørte til Playa de Tasarte - og nøt å være alene på stranda. Nesten flatt hav så det gikk fint å dyppe seg også.
  • Båttur med delfin-safari var skikkelig "touristic" og veldig fint!

Mangosesongen er på topp, og det er herlig!

Takk for nå!

Hanne og Rolf

Asbjørn

Filmklubb for 10 gang i Mogan. Dessverre uheldige med været, det var varmt både før og etter, men kjølige kvelder tvang oss innendørs, og ikke utekino i hagen. Men svært hyggelig.

Vi gjorde også litt nytte for oss, beskjæring av planter og hekker. Avtalte med lokal snekker om ny dør til baderommmet oppe, nytt skatoll i stua, samt sliping og beising av utemøblene foran kjøkkenet. I tillegg avtalte i beskjæring av tujaen.

Astrid og Ketil

Astrid og jeg hadde to strålende uker i Mogan. Første uken bare Astrid og meg, andre uken også med Rune.

Vi hadde gleden av å oppleve et skikkelig uvær første kveld og natt. Voldsom vind, voldsomt regnvær, og veldig grønt etterpå.

Vannet har kommet og gått litt, ifølge nabo Synnøve skyldes dette reparasjonsarbeider.

Vi spiste middag en dag på Zona Verde, det var veldig bra, og lindret litt på sorgen over at Tu Casa er borte.

Jeg hadde en litt spesiell opplevelse: Løp min årlige løpetur ned Venegera-dalen og over til Mogan. Og så, to km før Puerto, idet jeg så landsbyen langt nede og bare gledet meg til strand og hvitvin: Veien sperret av piggtrådgjerde! Ikke mulig å komme forbi, og jeg måtte ut på en lang og strabasiøs fjelltur for å finne en egnet vei ned. Det viser seg at dette skyldes bygging av et bananlager, se Canariajournalen.

Synne og Egil

Et flott hus med god plass til mange. Asbjørn var en god vert , hadde masse fine forslag til turer, besøk, opplegg for enhver smak. Trivial Pursuit spillet medførte harde, men gode diskusjoner. Vi fant noen feil i svarene og det var jo tilfredsstillende. F eks var ikke byen Betlehem i Jordan, selv om spillkortene er fra i 1990 årene. Israel ville dessverre vært riktig svar.

God Jul til alle.

Sig Arne

Vi har haft två toppenfina veckor med i stort sett soligt väder varje dag. Frutterian på 5 min promenadavstånd är rena lyckan, med färsk morgonfralla och kaktussmoothien som verkligen rekommenderas. Ett annat trevligt besöksmål är utgrävningarna i Puerto de Mogan, där man - förutom en viss inblick i ursprungsbefolkningens levnadsförhållanden - också kan njuta av uppfriskande juiceblandningar.

Rune

Tu Casa er revet, et stort tap, erstattes av nok en butikk. Det er masse persille i haven som bør brukes. Vannet har uteblitt et par dager – lurt å ha et par dunker til å skylle toallet med.

Gro G.

Mitt opphold ble kortere enn beregnet fordi jeg ble syk før avreise og måtte utsette turen. Oppholdet gikk fint, godt vær i luft og vann. Ryddet litt i skuffer og skap på bad/ skjenk - mange "slanter" som sto der, ble kassert. En pakning under oppvaskbenk skulle Taisa skifte da det var liten lekkasje. Nettilkobling fungerte utmerket og gjør oppholdet enklere på mange måter.  Det nye høyttaleranlegget var meget godt. Frokostterrassen fungerer utmerket. Fint for meg med godt naboforhold til Synnøve Jensen som er i huset sitt i lengre perioder om vinteren nå. Fint med "Fruteria" rett over veien. Panaderia "Mateus" i El Hornillo er åpent fra morgen til kl. 13 daglig og har godt ferskt brød også. Mye turister alle steder og mange syklende turister å se langs veien opp dalen. Huser fungerer godt og de nye sengene er gode.

Det nyplantede appelsintreet var spinkelt, men 5-6 appelsiner var hyggelig å se. Håper at det vokser videre i årene framover.