Stig Arne

Ankomsten och de första två dagarna blev lite "dramatiska" eftersom kackerlackerna var väldigt många framför huset på kvällen och även visade sig i ett mindre antal inomhus i köket på morgonen därpå. Efter tre dagar, då vi sprejade ett par gånger varje dag med insektsmedlet som vi hittade under köksbänken, försvann de dock helt. Det stora antalet berodde antagligen på att ingen bott i huset sedan i augusti efter vad vi hörde.

En annan dramatisk upplevelse kom andra eller tredje dagen i samband med kraftigt regn som resulterade i översvämning i utrymmet nedanför trappen på baksidan av huset. Vattnet trängde också in i huset på nedre våningen. Som tur var befann vi oss i huset när detta inträffade och kunde öppna en passage via garaget så att vattnet letade dig ut den vägen. Orsaken visade sig vara ett brott på avloppsledningen från övre terrassen där röret går ned i betongen direkt utanför bakdörren. Brunnen i golvet framför tvättmaskinen klarade inte alls av att ta emot detta stora vattenflöde. Men genom att täppa till utloppet på terrassen (under badrummet på övervåningen) fick vi i stort sett stopp på tillflödet och därefter klarade brunnen av att ta emot det återstående vattnet.

Ett tredje "problem" var att diskmaskinen inte fungerade när vi anlände. Efter diverse kontakter med Rune, Asbjørn och Kristin samt Milagrosas dotterdotter tillkallades en reparatör som monterade ned motorn och snurrade runt pumpen manuellt. Därefter fungerade maskinen utmärkt. Reparatören begärde 105 Euro som vi betalade honom mot kvitto.

Ett viktigt råd från honom var att köra igång diskmaskinen åtminstone en gång i månaden också under perioder när ingen bor i huset. Annars riskerar den att fasta igen på grund av det kalkhaltiga vattnet. Milagrosa bör kanske uppmanas tänka på detta framöver?

Jag vill understryka att dessa små "äventyr" absolut inte kastade någon skugga över en härlig vistelse i Casa Nourega - efter de första två-tre dagarna hade vi underbart väder och allt fungerade utmärkt.