Uschi og Terje

For mange år siden sa en bekjent av meg etter et Gran Canaria-besøk at jeg burde dra dit på sommeren. Mye mer behagelig klima enn ved Middelhavet, flere spanske turister fra fastlandet og færre nordeuropeere, og bedre service og spansk mat på restaurantene. Først nå ble det noe av, fra 28. juli til 11. august, og alt stemte. Det var veldig mye bedre, selv i Maspalomas (Playa del Ingles var vi ikke innom). Temperaturene var nok litt høyere enn vi hadde håpet, - sjelden under 25 og alltid opp imot 30 på ettermiddagen. I tillegg hadde vi Calida eller Scirroccovind fredag og lørdag den første uken og siste dag før avreise. Det var hett, 40,5 på det verste, men vi kjørte vestover, og fant ut at det går et værskille i fjellet et sted mellom avkjørselen til Tasarte og Tasartico. I løpet av 500 meter raste temperaturen med fem grader, og da vi kom ned til kysten i San Nicolaos var det behagelige 25-26 grader.

Ellers hadde vi tenkt å gå i fjellet, men det gikk ikke. Jeg hadde et uhell med høyre fot i mars og trodde alt var leget. Men det var det ikke. Desto mer bading på diverse strender, og en del utflukter. Da vi ankom kirken ved hule-/grottesentret utenfor Agüimes ble vi vitne til bilinnbrudd. Det skjer også, og minner oss på varsomhet.

Ellers var snegler i sterk saus og fresender reker i hvitløkssaus på strandrestauranten i Arinaga nok en gang et høydepunkt, - en perle selvom flyene suser over hodene våre.Og stranda ved Venegueres var flott, men vi brukte 35 minutter på de siste ni km ned til stranden, og det var ingen behagelig tur.

Ellers var vi noen kvelder i landsbyen. En Enrique likte vi veldig godt, trass i bråket fra trafikken, men det var liksom veldig spansk. Og hyggelig betjening. Her kunne vi også bruke gratis wlan. Det samme gjelder Los Olas nede i Puerto Mogan (midt mellom bussholdeplassen og stranda), gratis wlan og en meget hyggelig ung kelner. Derimot ble vi litt skuffet over Acaymo. Da vi kom, spurte jeg veldig tydelig om de hadde wlan (wifi) og om jeg kunne betale med kort. Ordene internett og Visa er rimelig internasjonale, så det burde ikke være grunnlag for misforståelser. Men da vi etter måltidet (utmerket geitekjøtt) skulle sjekke eposten, så hadde de slett ikke wlan. Men Visa-kortet gikk greit. Jeg må innrømme at jeg følte meg lurt, og det var ikke den rauseste tipsen som ble etterlatt.

Vi har sikkert glemt noe, men vi hadde et fint opphold. Et lite skår i gleden var at naboen nedenfor bygde en ny terrasse/p-plass foran huset, noe som medførte ganske betydlig bråk nesten hver dag. Riktignok hadde han ikke hørt om Pølse-Hansens formaninger om at arbeidsfolk må stå tidlig opp om morran. Desto lengre holdt han imidlertid på utover kvelden. Men men, det glemmer vi og husker det fine. Bl.a. husker vi det fine huset, den deilige takterrassen, late frokoster, kaldt øl i kjøleskapet ved ankomst (det har vi også etterlatt til nestemann...) osv

I det hele tatt: Takk for lånet av huset, vi kommer gjerne tilbake en annen gang.

Uschi Behrendt og Terje I. Olsson