Øystein og Kari Margrethe

Mogán 12.2 – 9.3.2022

Ut fra frafall har vi hatt anledning til å være her lenger enn de to ukene som var planlagt. Hele tre og en halv uke. Helt herlig. Ikke for mye. Kari Margrethe har jobbet en del, med hjemmekontor på taket, som også har gått bra. Ellers har vi hatt ferie og kost oss. Mulig vi er på jumboplass når det gjelder turer. Bare litt opp i dalen. Og bil til Tasarte (gjelds ikke). Til gjengjeld har vi svømt en hel masse. ‘Meditativ svømming’ på ryggen. Deilig. Stranda i Puerto har vært ganske full, men når man er i vannet, er det glemt. Vi har også gledet oss over musikk fra høyttalerne, plassert på medbragte stativer. Strømming over nett funger fint. Kari Margrethe har gjort tai chi og qi gong på taket. Og vi har hatt mange god selvlagete middager i huset. Det føles som et privilegium å være her. Selv om vi har hatt en periode med uvanlig triste nyheter (Ukraina).

Anbefales: vi tilslutter oss tips fra Astrid og Ketil – menyen med mange retter og viner, på Valle de Mogan, var en opplevelse (vi feiret Ø’s 70 års dag). Flott at dalen har fått en så bra restaurant.

Vi ble invitert til et glass hos Carlos, og fikk se (for første gang, for vår del) huset hans – som er rene luksushotellet, i forhold til vår bolig. Carlos fortalte en hel masse interessant.

Litt praktisk småtteri: vi hjalp Taysa med å sage ned buskaset mot muren til Carlos – han skal få den malt. Låsesmed og Steffen har vi prøvd å få tak i, uten hell. Wifi virker bra i huset inkludert annen etasje, men ikke ved frokostplassen bak. Musikk: høyttalerne på stativer ga bedre lyd (se Tips). Parkering i Puerto: stort sett har vi funnet gratisplass oppe ved Dino. Alternativt, parkering i p-huset (både her, og i lekeparken over, er det WC). Vi fant noe bedre utvalg vin i Spar-butikken vis-a-vis det nye kjøpesenteret i Puerto Rico. Vi syntes Montecillo 2017 eller 2018 var en ok rødvin til grei pris (8 euro). De har også en øko-avdeling og mer utvalg av brød. Bakeriet i Hornillo var også verd noen turer. Indrefilet / solomillo var lett å få kjøpt før, men vi fant lite av det nå, og kjøpte entrecote, som er grei så lenge den ikke overstekes. Vi tabbet to ganger, inntil vi fant ut at steketermometeret ikke fungerer. Har sett etter nytt men ikke funnet det. Vi har ryddet opp i krydderavdelingen, dvs kastet det gamle, inkludert kanel fra dengang da med midd. Regner med at ingen vil savne den. En siste ting: europeisk helsetrygdekort er lurt å ha med seg – Øystein hadde glemt medisin hjemme, og det ble dyrt her nede, uten et slikt kort.

Alt i alt et deilig gjensyn med Mogan – etter nesten fire år.