Astrid og Ketil

Astrid og jeg har vært i Molino de Viento i to uker, fra 29. januar til 12. februar. Først en uke sammen med Rune, deretter en uke hvor det bare var oss.

Vi har gjort det vi synes er mest trivelig: Astrid har løpt annen hver dag, og Ketil har leid sykkel og vært på langturer med den. Vi har hatt dovne dager på stranden. Og vi har spist mye god mat.

Og det siste har vi gjort på fem steder som vi gjerne anbefaler:

  • Valle de Mogán, et spisested 100 meter ovenfor Acaymo. Et sted i den litt høyere prisklassen, men vel verdt ett besøk

  • Nentoteca, en italiensk restaurant og vinotek i den nye delen av Puerto

  • La Cucina, en unnselig liten italiensk restaurant på venstre side av apoteket i Puerto

  • Og skinkestedet, på høyre side av apoteket

  • Og sist, men ikke minst: Restaurant Olivia på Tasarte, med verdens beste calamares og verdens beste utsyn.

Steffen Linzen, vår tyske entreprenør med ansvar for de nye badene, har vært på besøk hos oss for å oppsummere situasjonen. Og for å prøve å få sluket fra dusjen i andre etasje til å fungere. Det lyktes ikke. Etter det har Ketil demontert hele vannledningen fra sluket til soilrøret for å finne ut av dette. Og tror han har funnet løsningen: Det er en vannlås inne i dusjavløpet i tillegg til vannlåsen som henger oppunder taket på vaskerommet. To vannlåser så nære hverandre er for det første unødvendig, og for det andre sannsynligvis årsaken til at vannet som oftest ikke renner ut før det plutselig svelger alt unna. Steffen skal nå se på dette.

Vi har hatt besøk av to høflige unge menn fra Securitas Direct, firmaet som drifter alarmanlegget vårt. Vi hadde bestilt ti nye elektroniske brikkker, og de måtte monteres og testes. Så nå har vi nok brikker til alle andelseierne.

Ketil traff vår kontaktperson Kirsten, som har blitt alvorlig syk med kreft i spiserør med spredning til magesekk. Vi var enige om at hun fratrer som kontaktperson, nå skal alle krefter brukes for å bli frisk! Og vår nabo Caty har sagt seg villig til å overta som kontaktperson.

Og vi har hatt besøk av låsesmeden, som har skiftet ut de fleste låsene, slik at vi nå bare har én nøkkel å forholde oss til.

Andre har sikkert oppdaget dette før oss, men for oss var det nytt: Det finnes et lokalt lite bakeri i El Hornillo som lager flotte brød, deilige kaker og utmerkede sandwicher. Løp og kjøp!