Jon Guttu

Edwina og jeg har vært her i 14 dager. Varmt de første to dagene, så ganske så kjølig, til slutt noen herlige varme dager igjen. Taysa fortalte at det ikke har regnet det siste året, så det er ekstremt tørt, med fare for nye skogbranner (tre det siste året, fortalte hun).

Hagen ser fin ut, bortsett fra appelsintreet som sturer. Hanne var på besøk og vi så på plantene sammen.

På grunn av tørken har Taysa satt ut vann til kaninen, som kommer og besøker oss av og til. Dersom den hadde kommet inn i hagen, hadde ikke vært mye grønt igjen der. Vi satte opp et stengsel for den lille planten utenfor hagen, i form av en avskåret vannbeholder. Mulig at dette holder kaninen borte derfra. Det finnes en liten avspist plante til. Gjør gjerne det samme med en kommende tom plastbeholder.

Vi har gått to lengre turer og noen små. Jeg tar tatt turen opp til hylla alene. Ellers gikk vi Kongeveien fra San Bartolomé til Ceuz grande og ned igjen. Anbefales. Og så har vi gått fra Degollada de Tasarte, gjennom Veneguera og hjem.

Ellers har vi forsøkt å utforske mulighetene for småturer i nabolaget, uten særlig hell. Taurostranden er herlig. Musikk og dans søndag, tirsdag og torsdag i solnedgangen. Guantanomorestauranten kan anbefales. Samme eier som Acaymo og mye av samme meny. Mengder av gjester veltet inn og mer enn ti løpende servitører serverte. Vi kjente igjen noen fra Acaymo fra forna da'r.

En tur til Las Palmas måtte vi oppgi på grunn av trafikken inne i byen. Vi fortsatte øya rundt og badet i La Aldea. Vi har svømt hver dag og har hatt det herlig her.