Øystein

Hvordan få internett i ferien – uten å løpe rundt mellom kafeer:

Kjør innom Vecindario, omtrent et kvarter sørover fra flyplassen, parker ved det store shoppingsenteret Atlantico. I annen etasje finner du The phone house, en butikk som selger kontantkort med internett-adgang (pre-paid 3g sim-card). Ikke nødvendig å kjøpe usb modem. Få selgeren til å sette sim-kortet i telefonen og sjekke at det fungerer, før du betaler. Pris pr desember 2010 er 3 euro dagen. Dermed har du internett på mobilen. Mange mobiler støtter også gratisprogrammer som gjør mobilen til en wifi-router, altså en trådløs tilkopling som du kan kople deg til med din laptop. Eller du kan ta med datakabel eller bruke bluetooth.

Dette har fungert bra for oss denne uka, til en billig pris, og veldig mye mindre mas.

Ellers har vi hatt en fin uke, min sønn Lasse og jeg, med noe jobb, og noe bading og ferie. Stormen som Rune skrev om, har tatt med seg det meste av sanden på strendene – tilmed ved Maspalomas, så Lasse krasjet foten i en stein i dønningene og har haltet siden. Fortsatt ingen geiter, stadig en ivrig katt, og i natt ble også en mus observert (ikke i drømme), så det er kanskje en viss synergi her.

Flott sted og fin tid.

Hilsen Øystein og Lasse