May Aimee Larsen og Philip Donnelly

5. til 13. juni 2015.

Turer

Tips: wikiloc.com

De har app til smarttelefonen, men den er ikke gratis. Man kan i stedet laste ned .gpx-filene med turene fra hjemmesiden og bruke for eksempel “GPX Viewer” av Vectura Games.

Favoritten: Langs elva/bekken Barranco de Azuaje i Firgas.

Middels til krevende med variert underlag. Når man først kommer seg ned i dalen, må man enkelte steder blansere over steiner eller trestammer for å komme seg over bekken. Et par steder var det tau for å komme seg opp eller ned bratte småpartier. Ca 2 timer.

Vi brukte denne ruten på Wikiloc. Vi startet oppe i Firgas og gikk mot klokka ned til dalen. Oppe på GC-305 tok vi dertter en snarvei tilbake til bilen. Ruten er også på Firgas hjemmeside som PDF.

En enklere tur ville være å parkere bilen nederst i dalen og gå så langt man klarer før man snur og går tilbake igjen.

Roque Nublo: Turen opp tok  bare 30 minutter i et moderat tempo. «Obligatorisk» tur til kjent landemerke. Pass på å dra innom Tejeda for kaffe eller en matbit med super utsikt.

Maspalomas sanddyner: Dra sent på ettermiddagen. Da er det færre folk, ikke så varmt og man kan få fine bilder med mykere lys.

Mat

Grillrestaurant La Ganania: Ca 3-4 minutters kjøring fra huset mot stranda, ligger på venstre hånd. Vi var usikre på denne restauranten siden det var tomt for gjester, men vi tok sjansen, og det angrer vi ikke på. Vi prøvde to grillretter: lokale lammekoteletter og iberisk stek. Utrolig bra kjøtt. Det lønner seg å spørre hva de anbefaler.

Stengt mandag. Åpent kl 12-16, 19-23.

Ellers anbefaler vi å prøve hjemmelaget kaktusjuice fra Fruteria ved avkjøringa til huset (kaktus, appelsin og banan).