Haldis og Jon

Vi har for første gang vært i Mogan i hele 14 dager, fra 19. mars til 2. april, den første uken sammen med Oddbjørg Skjær Ulvik og Helge Rønnestad. Været var utrolig stabilt, sol hver dag og mellom 20 og 25 grader om dagen. Nettene kjølige, ned mot 15 grader. Vi gikk 6 turer i løpet av perioden. Utflukten til Tejeda, hvor vi overnattet, har kanskje nyhetens interesse. Vi kjørte opp fra bunnen av Mogandalen, hvor veien nå er utbedret med ny asfalt og veigjerde. Etter lunsj i Ayacata gikk vi en liten tur opp mot Roque Bentayga, som er en kjempestor klippe, ikke langt fra Tejeda. Vi tok inn på hotell Tejeda, som har alle rettigheter og nydelig utsikt over dalen fra hotellrommet. Dette er det mest autentiske vi har kommet over i løpet av våre mange år på øya. En "Western Saloon" i lysegrønt, med bord og bar, besøkt av byens dagdrivergjeng, i seniorutgave. En vertinne som leser store romaner for seg selv og nøder gjengen med sterke saker og som tiner opp ved vår begeistring for stedet. Her har alt stått stille i tiår etter tiår.

Dagen etter dro vi over til Artenara, øyas høyestliggende bysamfunn. Her er en utmerket turistinformasjon i tidligere huleboliger med et lite museum. Hele egnen er full av hus som delvis er gravd inn i terrenget, men hvor bygningene er utvidet i forkant. Vi fikk et instruktivt lite hefte med forslag til turer på merkete stier. Vi valgte tur 4 som gikk i sløyfe og var beregnet til tre timer. Turen gikk i pinjeskog og i åpent kulturlandskap, gjennom to landsbyer. Tilbake til bilden, deretter på dårlig, svingete vei i stupbratt terreng til Aldea og så hjem. 

Veien ned mot Playa de Veneguera er under utbedring og vil antakelig bli fullt kjørbar i løpet av sommeren. Ikke noe sand på stranden, dessverre, og heller ikke på Güi-Güi-stranden.