Øystein og Kari Margrethe

Anbefalinger

Tur Tasarte – hjem. Ta San Nicholas bussen (11.41) til Tasarte, gå hjem. Husk nok drikke og euro i kontanter. Og hodebeskyttelse eller hatt hvis det er sol og varmt. Regn 4 timer eller så med litt sakte fart og et par pauser. Flott tur.

Nyåpnet frukt- og ost-butikk rett nedenfor oss. Anbefales – hyggelig personale - ferskt brød og frukt – og de har gode geitoster. Den som likner parmesan falt særlig godt i smak hos oss. Men vin – det fungerte ikke, prøv heller et annet sted.

La Bruschetta – italiensk restaurant omtrent midt på fasaden mot bystranda i Puerto Mogan – vi spiste meget bra blekksprut og salat med sjømat.

Nye høyttalere

Disse kan brukes på forskjellige måter, og plasseres etter behov. De står nå i hyllen på det store skapet, men kan også settes under TV-en, brukes ute i forbindelse med filmframvisning, osv. Vi etterlot dem med alt plugget inn – bortsett fra din musikkspiller. Sett inn minijack-pluggen som ligger framme, i din mobil, pc, cd-spiller eller annen kilde, skru på høyttalerne – bryter bak på venstre høyttaler - og juster lyden med volumknappen foran. Det er alt som trengs. Dette er «aktive» høyttalere, dvs med forsterker innebygd.  Her er mer informasjon.

Audioengine A5+ aktive høyttalere – kort bruksanvisning (Øystein 31.3.15)

Disse høyttalerne kan spille av musikk direkte fra en mobiltelefon, PC, CD-spiller eller liknende. Det er aktive høyttalere, dvs. med en innebygget forsterker som sitter i den venstre høyttaleren (den med lys og volumkontroll). Dersom din PC eller musikkspiller har «LINE OUT», bruk denne. Du kan også bruke øretelefon-utgang.

  • Sett den svarte minijack-pluggen inn i spilleren (mobil, PC etc), og sjekk at den andre enden er plugget inn øverst bak på venstre høyttaler (merket INPUT). Du kan også bruke rød og hvit RCA-plugg, dersom spilleren din har RCA utgang
  • Sjekk at høyttalerledningen mellom venstre og høyre høyttaler er koplet på. Pass på at rødmerket ledning går til rødmerket terminal. Tre ledningen inn i hullet i skruen på terminalen, og stram den til.
  • Sjekk at strømledning er satt inn i kontakten og i venstre høyttaler. Skru volumet ned (mot klokken) og skru deretter på høyttalerne. Bryteren sitter på  baksiden av venstre høyttaler, over kontakten til strømledningen.
  • Spill musikk og juster volum etter behov. Høyttalerne har en liten fjernkontroll som kan justere volumet og skru av lyden.
  • Lyden påvirkes av hvordan høyttalerne er plassert. Ideelt sett burde de stå på stativer, litt ut i rommet, men vi har ikke stativer pt. Beste lyd i rommet som helhet får man antakelig ved å ha dem stående på hyllen i «middags-skapet». Det er mulig å flytte dem rundt, og eksperimentere med dette.
  • Lyd fra TV: bruk RCA-kablene fra utgangene nederst til venstre bak på Sony TV-en til RCA-inngangene øverst bak på venstre høyttaler. Lyd fra Hitachi CD-spilleren i bokreolen: bruk RCA-utgangene bak på spilleren (ikke gjennom forsterkeren). Lyd fra film ute: plasser høyttalerne etter behov, og plugg dem inn. De gir mer lyd enn vi har hatt før, så husk på naboene.

Se for øvrig bruksanvisning / Setup guide, som ligger sammen med filtposer og ekstra kabler i venstre skuff i middags-skapet.